Memalukan! Billboard Besar Aibkan Nama Neelofa

Nampaknya nama Neelofa dijadikan sebagai bahan untuk mempromosikan nama syarikat dan produk di nagara ini.

Sebuah syarikat yang terkenal dengan melahirkan usahawan kosmetik dan penjagaan kulit di bawah label sendiri dikenali sebagai JenamaSendiri.com memasang papan tanda (billboard) mengaibkan nama pelakon dan usahawan muda Neelofa.

Menurut seorang pengguna media sosial,  papan tanda itu dipasang di tepi Lebuhraya Persekutuan KL-Selangor. Papan tanda itu memaparkan imej rekaan sampul surat berwarna kuning ditujukan kepada Neelofa.

“Dear Neelofa, Sesungguhnya Zoo Lebih mulia daripada Zouk. Dakwah Ikhlas dari Jenamasendiri.com”

Apakah sebenarnya yang mereka cuba sampaikan dari Billboard ini? Syarikat ini seolah-olah mengambil kesempatan dari isu kontroversi majlis pelancaran koleksi tudung baharu Be Lofa di Zouk sebagai strategi pemasaran mempromosikan syarikat mereka.

Bagi kami, papan tanda selayaknya dijadikan salah satu alat komunikasi untuk menerangkan kepada pengguna bukannya mengaibkan mana-mana nama pihak tertentu. Yang menjadi persoalan, bagaimana billboard ini boleh diluluskan oleh pihak berkuasa?

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! DD

Sumber: PetuaViral via SoyaLemon.org

Orang nak lihat saya ‘jatuh’ – Neelofa

Orang nak lihat saya 'jatuh' - Neelofa

KEJADIAN pelakon dan pengacara popular, Noor Neelofa Mohd Noor, tergelincir dan hampir terjatuh ketika mengendalikan Anugerah MeleTop Era 2018 (AME), Ahad lalu menjadi perhatian ramai.
Dek kerana peristiwa itu, ada beberapa netizen yang berharap agar wanita itu benar-benar terjatuh tanpa sempat menyelamatkan diri atau diselamatkan oleh sesiapa.

Bagaimanapun pelakon yang bakal muncul dengan drama Ti AmoSweetheart 100 Hari ini tidak terkesan dengan kata-kata netizen.

“Saya rasa mereka bukan nak lihat saya jatuh tersungkur sahaja, tapi ‘jatuh’ dalam erti kata lain iaitu jatuh dalam industri.

“Namun ia tidak jadi kenyataan dan mungkin sebab itu mereka rasa lebih tak puas hati,” katanya.

Sumber: Astroawani

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*