Dalang bangla berlagak bergelar dato digesa supaya disiasat kerana bawak masuk 280 ribu bangla

Sebelum ini viral video seorang bangla yang berlagak dan berpangkat dato di media sosial kerana kemalangan dengan rakyat Malaysia . Kini setelah pertukaran kerajaan di Malaysia, Netizen gesa supaya Bangla yang mendapat warganegara Malaysia tersebut disiasat kerana beliau dikatakan dalang bagi kemasukan lambakan warga Bangladesh di Malaysia.

Korang masih ingat lagi video viral ini? cuba korang perhati gambar di bawah register date?? Kes timbunan Bangladesah & warga asing di Malaysia. Ini adalah dalangnya, proxy adik kepada bekas menteri tinggi (Amin ni asal dari Bangladesh yang dapat warganegara Malaysia)

1)SPPA

2)JR Joint roc No 0462917-T

3)Bestinet FWCMS

4)Synerflux

Aminul Islam Bin Abdul Nor yang kini dikenali dengan nama Dato Sri Amin memiliki Syarikat syarikat diatas terutamanya SPPA dan Bestinet FWCMS milik penuh individu yang dahulunya warga asing (Bangladesh) kini memiliki warganegara malaysia memonopoli segala system kerajaan untuk membawa masuk pekerja asing warga Bangladesh ke malaysia.

Kos membawa masuk juga amat tinggi sehingga RM15,000 ringgit malaysia untuk 1 orang pekerja, kegiatan memonopoli system kerajaan yang telah diswastakan amatlah tidak wajar dan perlu dihapuskan.

Mereka memberi kelulusan dengan senangnya membuatkan lambakan pekerja asing Warga Bangladesh di malaysia, kira kira lebih 280,000 orang warga Bangladesh telah di bawa masuk dalam tempoh yang amat singkat hanya dalam 8 bulan sahaja.

Sudah tiba masanya malaysia menghapuskan segala system yang dimonopoli individu individu terbabit untuk kebaikan negara dimasa yang akan datang, kegiatan mereka sangat susah dikenalpasti kerana sering menggunakan individu individu pesara kerajaan yang berjawatan besar untuk melindugi kegiatan mereka.

Antara individu individu yang dikenal pasti ialah bekas menteri di KDN Azmi Khalid, bekas menteri di kementerian sumber manusia, mereka menggunakan individu individu pesara kerajaan yang berbangsa melayu untuk megaburi mata banyak pihak untuk melindugi kegiatan haram mereka, tindakan dan siasatan haruslah diambil untuk menghapuskan segala kegiatan memonopoli sistem kerajaan ini.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Sumber

kredit: arenastar.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*