“Ini cara saya membahagiakan suami, perdana menteri Malaysia yang paling disayangi ramai”

“Sebab suami saya bahagialah dia boleh berkhidmat dengan cemerlang untuk anda semua. Ini cara saya membahagiakan perdana menteri Malaysia yang paling disayangi ramai.”

Kalau kita search kat google tips-tips menjaga suami, beribu-ribu tips yang keluar. Ada yang ditulis sendiri oleh pakar, dan ada juga yang ditulis oleh orang biasa kat blog masing-masing. Kalau kita baca betul-betul, ada jugak tips yang kadang-kadang tu tak masuk akal, tapi belum cuba belum tahu kan?
Tapi kali ni admin nak share tips yang dikongsikan sendiri oleh isteri Perdana Menteri kita, Rosmah Mansor, di mana dia telah bagi tips tu ketika sambutan hari Wanita Pertubuhan Gerak Sakti 1Malaysia yang dihadiri oleh 3 ribu wanita India. Wahhh, powernye!!!
“Ini cara saya membahagiakan suami, perdana menteri Malaysia yang paling disayangi ramai”
“Dalam kes saya, saya buat suami saya gembira, dan dia seorang lelaki yang bahagia”
“Sebab itu lah dia boleh laksanakan tanggungjawab dia dengan baik kepada anda semua dan kepada Malaysia”
“Ini cara saya membahagiakan suami, perdana menteri Malaysia yang paling disayangi ramai”
Menurut FMT, Rosmah Mansor menggesa wanita di luar sana untuk sentiasa lakukan perkara-perkara yang boleh buatkan suami masing-masing happy. Katanya, itu adalah salah satu kunci kebahagiaan dalam perkahwinan. Ohh.. Macam tuuu…
Katanya lagi, disebabkan Perdana Menteri kita bahagia dengan isteri tercintanya, dia boleh laksanakan tanggungjawabnya kat kita semua dan kepada Malaysia dengan begitu baik sekali. Bukan tu je, Rosmah jugak ada kata dia terima segala kritikan dan tuduhan yang dilemparkan padanya dengan hati yang terbuka sebab tu semua adalah part of politik.
“Ini cara saya membahagiakan suami, perdana menteri Malaysia yang paling disayangi ramai”

“Dalam politik, kita hanya perlu teruskan apa yang kita buat dan tersenyum, sebab itu lah ubat terbaik untuk mereka di luar sana. Bila kita senyum, mereka akan marah, dan jika kita marah, mereka seronok,” katanya.

Dalam pada itu, Rosmah turut memuji inisiatif Pertubuhan Sakti 1Malaysia dalam tingkatkan kehidupan masyarakat India dengan merekrut 6 ribu remaja untuk terlibat dalam latihan intensif dan untuk beri peluang pekerjaan. Dalam majlis itu, Rosmah beritahu bahawa wanita etnik India juga akan terima faedah, dan faedahya daripada pelbagai inisiatif kerajaan, terutamanya menerusi Unit Sosio-ekonomi Unit Masyarakat India (Sedic).
Haaa jangan main-main tau. Tu tips yang dikeluarkan sendiri oleh isteri PM kita. So siapa-siapa yang berani tu boleh lah try ehh!
Sumber: FMT/lobakmerah.com
Kredit: blogmazeer.com

Saya Pernah Tanya DIA(PM), “Kenapa buat GST…? Nanti Rakyat marah..Tapi, Dia Jawab…”- Datin Seri Rosmah Mansor

Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor menegaskan bahawa keputusan kerajaan melaksanakan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) sejak April tahun lalu bukan bertujuan untuk menyusahkan rakyat.

Kata Rosmah, beliau pernah bertanya kepada Datuk Seri Najib Razak kenapa mahu melaksanakan GST, kerana ia boleh mengundangkan kemarahan rakyat.

Namun jelas suaminya, keputusan untuk melaksanakan cukai tersebut adalah bersebab dan demi kebaikan rakyat dan negara.

“(Perdana menteri) buat sesuatu itu kerana ada sebab … nasib baik kita ada GST, dengan harga minyak jatuh, dan (kalau) kita tak ada GST lagi susah.

“Saya pernah tanya kenapa buat GST… orang marah. Dia (Najib) kata ‘I want to be a responsible leader to my people and country. I do not want to be a populist leader’

(Saya mahu menjadi pemimpin yang bertanggungjawab kepada rakyat dan negara saya. Saya tidak mahu menjadi pemimpin populis),” katanya dipetik Bernama dalam temu bual menerusi program bual bicara ‘Langit Biru’ terbitan Bernama Radio dan Biro Tatanegara di Wisma Bernama, semalam.

Rosmah berkata demikian sebagai memberi contoh antara usaha yang dilakukan oleh Perdana Menteri yang sentiasa memikirkan kaedah terbaik untuk membantu rakyat ketika ditanya bagaimana presiden UMNO itu menzahirkan semangat patriotismenya.

Jelas Rosmah, Perdana Menteri sentiasa berhempas pulas untuk membangunkan negara dan beliau tidak pernah berhenti berfikir tentang apa lagi yang mahu dilakukan supaya rakyat dapat hidup lebih aman dan mendapat rezeki yang lebih.

“Bagaimana untuk menarik lebih ramai pelabur datang, (beliau) sentiasa memikirkan kebaikan dan kesenangan rakyat,” katanya lagi.

Program ‘Langit Biru’ yang pertama kali bersiaran semalam dikendalikan oleh Wan Syahrina Abd Rahman bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Azalina Othman Said.

Rosmah yang juga Pengerusi Yayasan PERMATA merupakan tetamu jemputan pertama program itu yang bersiaran setiap Selasa mulai 6.15 petang hingga 7 malam di Bernama Radio.

Dalam program tersebut juga, Rosmah turut menyifatkan suaminya seorang yang begitu penyabar dalam melaksanakan tugas sebagai seorang pemimpin.

 

“Orang ramai dapat perhatikan beliau seorang yang betul-betul penyabar. Saya hairan bagaimana beliau boleh sabar.

“Tetapi dia kata ‘don’t cross the line’ (jangan melampaui batas),” katanya.

 

Sumber : Exoramoroon

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*