‘Boleh ke hapuskan GST’, Ini jawapan PADU Pakatan Harapan untuk semua rakyat Malaysia

Boleh ke hapuskan GST? Ini adalah pertanyaan yang ditanya-tanya antara rakyat sekarang. Lihat apa yang dijawab oleh pakatan harapan untuk semua rakyang Malaysia. Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.


Sedikit info tentang GST:

Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) adalah cukai nilai tambah yang dikenakan ke atas kebanyakan barangan dan perkhidmatan yang dijual untuk kegunaan domestik. GST dibayar oleh pengguna, tetapi ia dihantar kepada kerajaan oleh perniagaan yang menjual barangan dan perkhidmatan. Sebenarnya, GST menyediakan pendapatan untuk kerajaan.

Cukai barangan dan perkhidmatan (GST) adalah cukai jualan persekutuan tidak langsung yang dikenakan kepada kos barangan dan perkhidmatan tertentu. Perniagaan menambah CBP kepada harga produk dan pelanggan yang membeli produk tersebut membayar harga jualan ditambah CBP. Bahagian GST dikumpulkan oleh perniagaan atau penjual dan dikemukakan kepada kerajaan. Ia juga dirujuk sebagai Cukai Ditambah Nilai (VAT) di beberapa negara. Kebanyakan negara dengan GST mempunyai sistem GST bersatu tunggal, yang bermaksud kadar cukai tunggal digunakan di seluruh negara. Negara dengan platform GST bersatu menggabungkan cukai pusat (contohnya cukai jualan, cukai duti eksais, dan cukai perkhidmatan) dengan cukai peringkat negeri (contohnya cukai hiburan, cukai masuk, cukai perpindahan, cukai dosa, dan cukai mewah) dan mengumpulnya sebagai satu cukai tunggal.

Apa-apa pun, Jom saksikan video di bawah. “Boleh Ke Hapuskan GST”, Ini Jawapan PADU Pakatan Harapan Untuk Semua Rakyat Malaysia

Sila tonton video:

Sumber: langitbiru

SUMBER : kumbangterbalik

Selamat datang ke video chennal informasi informasi,gaya hidup,hiburan,seram,sedih.fakta fakta menarik serta kejadian aneh tapi nyata dan lucu yang terdapat di dunia ini .dan lain lain lagi.

Jika anda tidak mahu membacanya anda terus scroll menonton video ini,

Yang Berhormat Dato’ Seri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak ialah ahli politik Malaysia dan merupakan bekas Perdana Menteri Malaysia ke-6, yang mana beliau menjawat jawatan dari 3 April 2009 hingga 9 Mei 2018.

Tun Dr. Mahathir bin Mohamad atau cukup dikenali sebagai “Tun. M” ialah seorang doktor dan ahli politik Malaysia dan merupakan Perdana Menteri Malaysia ketujuh dan juga sebagai Ahli Parlimen Langkawi di Kedah.

Laporan polis serbu Apartmen dikaitkan dengan keluarga Najib.Pegawai polis kanan memberitahu Reuters,ia bagi mencari dokumen kerajaan yang diambil secara tidak sah dan dibimbangi akan dibawa keluar dari Negara.Polis menyerbu sebuah Apartmen mewah di kuala lumpur hari ini,yang didiami anggota keluarga bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bagi menjadi dokumen sensitif yang dibimbangi kerajaan akan dibawa keluar dari Negara,kata dua pegawai polis kanan.Serbuan itu selepas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata beliau telah menghalang Najib keluar daripada Negara kerana dakwaan salah laku berhubung skandal 1MDB.semoga anda terus terhibur dengan kisah cerita ini ,tontonlah cerita ini sampai ke penhujungnya supaya anda ketahui jalan cerita ini.
Anda juga boleh scroll dibawah ada lagi cerita yang menarik buat anda tonton bersama sama keluarga dan rakan2.

Terima kasih kerana sudi menonton kisah cerita yang dipaparkan sekian.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*